Art

Victorian homes were designed to have close quarters, with a small kitchen far away from the formal dining area. The original arrangement had small rooms divided into sections that extended through the length of the house from the front door. But as a designer, Junus envisioned a more open layout for her home, and decided to give her classic property a modernized appeal. By cleverly re appropriating rooms, Junus managed to bring in more light throughout the house as well as open the space for entertainment.

Junus retained the majority of the home’s classic textured wallpapers, doorway cherub accents, and intricate ceiling moldings while adding a touch of sustainability by installing recessed LED lighting wherever possible without damaging the beauty of the space.

A state-of-the-art kitchen was installed to integrate the convenience of modern technology while still complementing the ornate styles of Victorian design.

read more

next page
Previous Page

 


This article was published:
Throwback Issue - Released May 2012
Issue 4 / Version 2 | Buy print copy here
Issue 11
ad
Asterisk San Francisco Magazine is made possible by readers and advertisers like the one above. Support our sponsors!